Plataforma per la llengua

1r concurs Tísner de creació de jocs de català

La Plataforma per la Llengua engega el 1r Concurs Tísner de creació de jocs de català. L’objectiu del concurs, adreçat als alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles de la ciutat de Barcelona, és que alumnes, mestres i escoles descobreixin la faceta lúdica i creativa de la llengua catalana. El termini d'inscripcions via web finalitza divendres 19 de desembre de 2014.

Cada aula inscrita haurà de presentar un projecte o maqueta de joc inèdit que tracti qualsevol aspecte de la llengua catalana. Un jurat format per entre cinc i set persones especialistes en jocs, pedagogues i/o lingüistes seleccionarà tres premiats entre les diferents propostes.

Els guanyadors del 1r concurs Tísner de creació de jocs de català es donaran a conèixer a través dels mitjans de difusió habituals de la Plataforma per la Llengua. Els premis seran lliurats en un acte públic que tindrà lloc dissabte 16 de maig de 2015.

Podeu veure aquí les bases del concurs.

Els projectes del 1r Concurs Tísner, a deliberació!

La primera edició d'aquest concurs s'ha portat a terme entre els alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles de la ciutat de Barcelona i hi han participat un total de 13 aules. La bona acollida que ha tingut aquesta iniciativa ens permet informar-vos que, de cara la segona edició, el concurs el farem extensiu a tot el principat!

A la galeria d'imatges "Els projectes del 1r Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català" hi trobareu totes les maquetes que les diferents aules ens han fet arribar! Molt divertides i originals, donaran una bona feinada al jurat format pels periodistes, Màrius Serra i Salvador Alsius, l'expert i col·leccionista de jocs de tauler, Oriol Comas, el director de Devir i principal editor de jocs de taula en català, Joaquim Dorca, i, en representació de l'ONG del català, la cap d'àrea del joc i el lleure en català, Isabel Romano.

A través de les xarxes socials, us anirem mostrant els jocs que ens han presentat les escoles amb l'etiqueta #1rConcursTísner, per anar fent bullir l'olla fins el pròxim dia 16 de maig, quan coneixerem els guanyadors a la a la Fàbrica Fabra i Coats de Barcelona. Us hi esperem!