Jocs i joguines

Parella de figures de goma reproducció dels gegants d'Arenys

Tipus:
Ninots
Edat:
0 a 3 anys, 3 a 6 anys, 6 a 12 anys, 12 a 99 anys
Què inclou en català:
Tot el joc
Preu orientatiu:
20 a 40€

 En Tallaferro i na Flor d'Alba, representació mítica de l'antiga monarquia catalana, són el rei i la reina que acostumaven a ser els personatges centrals dels contes de principis de segle. Van ser creats l'any 1955 per l'artista-artesà Domènec Humbert. La seva primera aparició pública va ser el 8 de juliol de l'any 1955, vigília de la Sant Zenon.

La parella de gegants la va costejar Josep Pons i Vila i els va cedir a la vila d'Arenys. El primer vestuari va ser dissenyat i confeccionat per Miquel Guri. Als anys vuitanta, el sastre arenyenc Francesc Calopa, cenyint-se als models originals, va adaptar i confeccionar uns nou vestuari que és el que llueixen actualment. En Tallaferro pesa uns 75 Kg i medeix uns 350 cm. mentre que na Flor d'Alba pesa uns 72 Kg i fa uns  345 cm d'alçada.

Hi ha poques dades de tota el que va envoltar la construcció d'en Tallaferro i na Flor d'Alba. El seu creador, Domènec Umbert, es va inspirar en l'actriu de cinema i sex-simbol de l'època Joana Fontaine per modelar la cara de na Flor d'Alba i amb l'actor Cornel Wilder per modelar en Tallaferro.

Aquests gegants no son únics ja que el motlle no es va destruir, segons s'havia pactat amb l'artista-artesà, i per això se'n poden trobar altres copies  exactes (Premià de Mar,...) però canviant el vestuari i alguns altres detalls.

Text: Associació de Geganters d'Arenys de Mar

Aquestes figures les podreu trobar a les botigues de Productes de la Terra i a moltes botigues d'Arenys !!!!.