Blog
← Altres entrades

Lliurament dels premis del III Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català

Ja ho tenim ben a tocar: El proper 14 de maig tindrà lloc la celebració delIII Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català!

Com en les edicions anteriors, en el concurs hi han participat alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles d'arreu de Catalunya i de la Franja de Ponent.

L'objectiu del certamen és que els alumnes, així com els mestres i les escoles, descobreixin i desenvolupin l'aspecte lúdic i creatiu de la llengua catalana creant el seu propi joc.

El concurs pren el nom d'Avel·lí Artís i Gener, conegut com Tísner per la fusió de l'última síl·laba dels seus dos cognoms. Fou un personatge molt estimat de la literatura i cultura popular catalana del segle XX. Va ser escenògraf, periodista, ninotaire, director artístic i escriptor de diferents gèneres literaris: narracions, novel·la, prosa i teatre.

El passat 31 de març va finalitzar el termini per a entregar els jocs que cada aula participant ha creat. Enguany, un total de seixanta-sis aules han presentat les seves maquetes! Els projectes estan pensats per a jugar-hi col·lectivament i inclouen el concepte, el disseny, les caixes, peces, targetes i les corresponents instruccions d'ús.

Tots aquests aspectes, així com l'originalitat de la proposta, hauran de ser valorats pel jurat (format per entre cinc i set persones especialistes en jocs, lingüistes i/o pedagogues), que decidirà quins jocs s'enduen el primer, segon, tercer premi i accèsits. A més, les aules premiades s'enduran el trofeu dissenyat especialment per al concurs, i tots els participants rebran un certificat de participació al concurs.

El 14 de maig celebrarem l'acte de lliurament de premis a l'estació del Nord de Barcelona en un acte dirigit als alumnes, mestres i pares de les aules participants. Molta sort a tothom!

Enllaços relacionats

3r Concurs Tísner