Blog
← Altres entrades

Verkami per a Bacàvia. El joc dels Països Catalans

Bacàvia és un joc de taula que mitjançant estratègia, coneixements i atzar es proposa d'una manera lúdica divulgar i reflexionar al voltant del nostre espai compartit: els Països Catalans. 

Amb aquestes paraules, Joan Pons Valls ens convida a conèixer el joc de taula que ha creat: "Bacàvia. El joc dels Països Catalans".

Però què vol dir Bacàvia? Tal com s'explica a la Viquipèdia, Bacàvia és el nom alternatiu que Nicolau-Primitiu Gómez i Serrano va proposar per denominar els Països Catalans, així com va proposar el terme bacavès per anomenar la llengua d'aquests territoris. I és que el mot deriva de les primeres síl·labes de balear, català i valencià.

Així doncs, a través d'un mapa-tauler que conté la geografia dels Països Catalans (dividida per comarques), els jugadors (entre 2 i 6) majors de 12 anys hauran de demostrar els seus coneixements sobre cultura i tradicions populars per tal de ser els primers en quedar-se sense cartes i mantenir un nombre mínim de comarques en el mapa.

Per tal de finançar una primera tirada de 100 capses del joc, s'ha engegat un Verkami. Depenent de la quantitat de diners que aporti cada mecenes, aquest serà premiat amb diversos reconeixements: la menció del seu nom al web del joc, una bossa de cotó amb el logo de Bacàvia, o fins i tot el propi joc!

Queden 26 dies per la finalització del termini de recaptació, i han arribat a poc més de la meitat de la meta. Només els falta una petita empenta final perquè el joc sigui una realitat!

A més de mecenes, es pot fer difusió del projecte a les xarxes: podeu fer-ne RT a Twitter!

Enllaços relacionats

Verkami Bacàvia