Blog
← Altres entrades

Per Reis, reivindiquem el dret a jugar en català!

Un cop els Reis ja han passat per totes les cases, deixant-nos, entre d'altres coses, jocs i joguines, és hora de gaudir el joc!!

També és un bon moment, però, per fer reflexió i informar-nos sobre l'accés que tenim als productes de lleure en la nostra llengua.

Quantes de les joguines o jocs que heu adquirit recentment estan etiquetades en català? Quantes d'aquestes tenen els continguts (instruccions, enganxines, cartes, sons...) en català? A quantes botigues hi són, aquestes joguines? Quantes joguines s'anuncien en català per la televisió, ràdio i altres mitjans?

Tal com la Plataforma va publicar recentment a l'InformeCAT 2016,

la presència de la llengua catalana en el sector del joc i la joguina és minoritària, amb només un 8% del total de productes disponibles.

Es tracta d'una xifra de rellevància, ja que sent així, un immens 92% de les joguines que estan en oferta al territori incompleixen l'article 128-1 del Codi de Consum de Catalunya, segons el qual els consumidors de Catalunya tenen dret a rebre la informació, instruccions i etiquetatge dels productes en català.

Es tracta d'una situació injusta per als consumidors catalanoparlants, especialment per als més petits. Tots hauríem de tenir en dret de viure en tots els aspectes de la nostra vida en la llengua que ens és pròpia, i més encara en un àmbit d'aprenentatge i socialització com és el lleure.

Per aquest motiu, la Plataforma per la Llengua va iniciar la campanya #PlaymobilEnCatalà , amb la qual s'estan recollint firmes a través d'aquest enllaç.

Amb aquesta campanya, entre tots podem fer-nos veure com a consumidors, i a més de fer pressió a una empresa gran com Playmobil, podrem fer-nos notar amb moltes altres empreses que produeixin jocs i joguines.

En català, jugues?

Enllaços relacionats