Blog
← Altres entrades

“Batman. La pel·lícula LEGO”, ja en català als cinemes

El passat divendres 10 de febrer s'estrenà la comèdia animada Batman. La pel·lícula LEGO als cinemes. A més, hi ha una altra bona notícia: els espectadors, grans i petits, podran gaudir d'aquest film doblat en català en un total de 25 sales arreu del Principat.

Per a consultar en quines sales trobareu aquesta opció, ho podeu buscar al Portal de Cinema en català.

És una gran notícia que l'oferta d'oci, especialment en una activitat tan popular com el cinema, estigui disponible en català. Encara més si es tracta d'una pel·lícula que atrau públic de totes les edats, ja que els protagonistes són herois de joguina.

LEGO és una empresa referent en el món de les joguines: milers d'infants (i no només infants) han gaudit amb les famoses peces interconnectables que poden formar construccions de possibilitats gairebé infinites. En són també memorables les figuretes articulades o les col·leccions temàtiques inspirades en famoses novel·les i pel·lícules, com la saga de Star Wars o Indiana Jones.

En els últims anys, a més, LEGO ha entrat en altres terrenys del joc i el lleure: els videojocs i les pel·lícules. En tots aquests projectes, l'empresa ha gaudit d'un gran èxit internacional.

Per aquest motiu, hem de parar especial atenció en el factor lingüístic: per què una empresa amb tan de pes en el sector del joc no ofereix els seus productes etiquetats en català?

Al web de LEGO veiem que, entre els idiomes disponibles per a navegar per la pàgina hi ha el finès o el danès (amb uns 5,5 milions de parlants cadascuna) o el txec, que té uns 10 milions de parlants. El català, en canvi, tot i que té uns 9,4 milions de parlants, no hi apareix.

Tenint en compte el nombre de parlants i, per tant, de possibles consumidors del producte, el català hauria d'aparèixer entre els idiomes del web o com a mínim, en les etiquetes dels productes que es venen en territori de parla catalana. I és que no és només una qüestió geogràfica o de nombre de parlants, sinó de drets de consum.

El fet que la pel·lícula recentment estrenada es pugui veure en català és un gran pas. Només cal un pas més, i és que LEGO tingui en compte el català en l'etiquetatge dels seus famosos i fantàstics productes lúdics.

Cinema en català