Blog
← Altres entrades

Jocs, joguines i consum responsable

Alguna vegada us heu preguntat què passa quan les joguines es trenquen? O bé què hauríem de fer quan perdem alguna peça d'un joc o d'un puzle? Què n'hem de fer, de les joguines o jocs que ja no utilitzem?

Avui us portem una guia alternativa que respon a algunes d’aquestes preguntes, informa i aporta bones idees per a fer un bon ús, una bona gestió i un consum responsable de jocs i de joguines. Es tracta del projecte “La vida dels jocs i de les joguines”, una petita guia informativa que ha creat Espai Ambiental Cooperativa. Aquesta entitat sense ànim de lucre té per objectiu incentivar la cultura de la sostenibilitat, tant des del pla individual com del col·lectiu, per tal d’aconseguir una relació més sana entre la nostra societat i el medi ambient. Podeu veure les seves activitats i campanyes clicant aquí.

El fullet “La vida dels jocs i de les joguines. Una guia alternativa sobre consum responsable de joguines per a famílies”, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i que podeu llegir i descarregar aquí, inclou informació i recomanacions sobre tres àmbits principals relacionats amb els jocs i les joguines: l’adquisició, la reparació i la segona vida.

Espai Ambiental ens proposa ser conscients que, a l’hora de comprar o regalar joguines, hem de tenir en compte que no tots els materials són fàcilment reciclables, que potser no cal tenir moltes joguines, i ens proposa algunes alternatives que, alhora, fomenten el lleure cooperatiu: intercanviar, compartir o llogar joguines. A més, ens recorden que si cuidem bé els jocs i les joguines i si els reparem quan es fan malbé, tindran una vida més llarga i en podrem gaudir més temps, tant nosaltres mateixos com altres persones.

Finalment, aquest fullet ens informa d’alguns proveïdors o projectes de joguines que promouen diversos valors: l’ecologia, el feminisme o el respecte als animals, entre d’altres.

Us encoratgem a descarregar aquesta guia i a posar en pràctica aquestes alternatives!

Enllaços relacionats