Jocs i joguines

Carcassonne

Tipus:
Joc de taula
Edat:
6 a 12 anys, 12 a 99 anys
Fabricant:
Devir
Què inclou en català:
instruccions, embolcall i tot el joc

Carcassonne, premiat com a joc de l'any el 2001, es una representació de la ciutat occitana de Carcassona i la seva regió, famosa per les seves extraordinàries fortificacions medievals que envolten tota la vila vella.
En un tauler que creix a mesura que avança el joc, veuràs com, torn rere torn, es va expandint un territori de ciutats, monestirs, prats i camins per on desplegaràs els teus seguidors –cavallers, monjos, bandolers i pagesos–, que estendran la teva influència i et permetran aconseguir el màxim de punts per tal de guanyar la partida. Col·loca una peça de territori, fes créixer el tauler de joc i vés col·locant seguidors: és així de fàcil!
Carcassonne és un joc d'estratègia i enginy, senzill però complet, per a 2-5 jugadors de 10 anys o més, creat per Klaus-Jürgen Wrede. Una partida acostuma a durar entre 30 i 45 minuts, fet que, a més, el converteix en un joc àgil i ràpid de jugar. Som-hi?
Contingut: 72 peces de territori (entre les quals s'inclou una peça d'inici amb el revers de color negre) il·lustrades amb segments de ciutats, camins, camps i monestirs; 40 fitxes de seguidors, en 5 colors –cada seguidor es pot fer servir com a cavaller, bandoler, pagès o monjo–; 1 marcador per comptar els punts dels jugadors, i 1 reglament.
Klaus-Jürgen Wrede (Meschede, Alemanya, 1963) és creador de jocs de taula i mestre. Aficionat als jocs des de petit, va idear Carcassonne durant unes vacances, i el joc es va publicar l'any 2000. L'any següent, Carcassonne rebia el premi de joc de l'any, i pocs anys després del seu llançament, ja s'havia convertit en tot un clàssic. Actualment, Klaus-Jürgen Wrede viu a Colònia, on continua exercint de mestre i creant jocs.
Durada: 30-45 minuts
Jugadors: 2-5